Kenapa Memancing Baik Untuk Anda May 20, 2019 by meistercourse

Memancing boleh menjadi sukan yang memberi ganjaran. Ia juga merupakan masa pas yang indah dengan keluarga dan rakan-rakan. Memancing sering diabaikan sebagai cara untuk membakar kalori sambil berseronok di luar. Banyak orang berfikir memancing membosankan. Hanya duduk di dalam perahu atau di bank yang menunggu untuk pergi ke bawah, tetapi sebenarnya ia boleh menjadi lebih daripada itu.

Terdapat banyak aktiviti memancing yang boleh mencabar dari segi fizikal dan mental. Dari mengejar trout yang semakin meningkat semasa memanjat di arus gunung untuk berkayak di lautan terbuka sambil mengetuk ikan tuna salmon, terdapat satu jenis memancing yang akan menjaga minda dan badan anda bertahan tidak kira tahap pengalaman dan minat anda. Jika anda mencari cara untuk bersesuaian, kurangkan tekanan dan nikmati di luar, memancing mungkin hanya untuk anda.

Faedah fizikal
Salah satu faedah penangkapan yang tidak begitu jelas ialah ia adalah cara terbaik untuk mendapatkan latihan. Dan tentu saja, anda tidak akan membakar banyak kalori yang duduk di pantai dan minum bir, tetapi tetap aktif sepanjang hari dengan menari di sungai atau mendaki adalah cara terbaik untuk mendapatkan senaman tanpa pergi ke kelas yoga atau gim. Plus, pemutus boleh menjadi latihan lengan yang baik.

Faedah mental
Selain manfaat fizikal, penangkapan ikan juga mempunyai manfaat mental. Ia adalah aktiviti reflektif dan meditasi yang memaksa anda untuk melambatkan dan menikmati masa ini. Orang ramai memancing kerana banyak sebab. Apa pun alasannya, mana-mana nelayan dapat membuktikan bahawa memancing dapat memberikan rasa ketenangan dan ketenangan. Alasan ini telah memancing latihan terapeutik yang popular yang digunakan oleh kaunselor dan ahli terapi yang bekerja dengan orang-orang dengan penyakit kronik, veteran, dan lain-lain yang telah mengalami trauma oleh pengalaman masa lalu.

Bantu kami membuat lebih banyak kandungan! Langgan dan bayar satu dolar untuk menunjukkan sokongan anda!